Jste tu akorát za minutu víno!

La Farra Prosecco Rosé Spumante Millesimato DOC Brut

Toto Prosecco DOC Rosé má jemně lososovou barvu se světle růžovými odlesky. V nádechu je ovocné s náznaky zahradního ovoce, jahod a malin v doprovodu s jemnými květinovými akcenty. Na patře je suché a velmi dobře vyvážené. Bublinky jsou jemné a přetrvávající. V závěru je svěží a elegantní.  Vhodné jako aperitiv, ke studeným předkrmům nebo rybím pokrmům.

Skladem (>2 ks)
Kód: 64
Značka: La Farra
320 Kč
Kategorie: ŠUMIVÁ VÍNA
Hmotnost: 1.4 kg
zbytkový cukr: Brut
země původu: Itálie
oblast: Veneto
zrání: Na kalech
objem lahve: 0,75 L
typ: Prosecco
Obsah alkoholu: 11,5%
1713706056 la farra rose doc
Tip
odeslaní
Odeslání do druhého pracovního dne
garance kvality
Garance kvality
každého vína
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Popis

Toto Prosecco DOC Rosé má jemně lososovou barvu se světle růžovými odlesky. V nádechu je ovocné s náznaky zahradního ovoce, jahod a malin v doprovodu s jemnými květinovými akcenty. Na patře je suché a velmi dobře vyvážené. Bublinky jsou jemné a přetrvávající. V závěru je svěží a elegantní.  Vhodné jako aperitiv, ke studeným předkrmům nebo rybím pokrmům.

Vinifikace

Hrozny obou odrůd jsou sklizeny a vinifikovány samostatně, aby se maximálně projevil jejich charakter. Mošt býlích hroznů Glery je vinifikovaný po mírném lisování. Fermentace je dlouhá a pomalá (přibližně 15 dní) a probíhá při kontrolované teplotě 18°C. Hrozny Pinot Nero jsou drceny a macerovány i se slupkami 10-12 dní, aby se před fermentací extrahovala barviva a odrůdová aromatika. Fermentace je pomalá, při kontrolované teplotě 16°C. Následně jsou vína udržována odděleně při nízkých teplotách v termo-regulovaných nerezových nádržích, kde zrají 3 měsíce na jemných kalech. Cuvée se poté získává scelením těchto vín a následně probíhá sekundární fermentace v uzavřených nerezových tancích po dobu 65 dní. Nakonec se stabilizuje, filtruje a stáčí. 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola