Jste tu akorát za minutu víno!

La Farra Prosecco Spumante Superiore Millesimato DOCG “Sui Lieviti” Brut Nature

Barva tohoto prosecca je velmi světlá slámově žlutá s jemným intenzivním perlením. Víno není degoržováno, proto bude při otevření lehce zakalené přítomným sedimentem. Vůně je svěží a ovocná s příjemnou chlebovinkou. Chuť je suchá, pikantní a harmonická s příjemně kořenitým a atraktivně minerálním závěrem.

Skladem (>2 ks)
Kód: 73
Značka: La Farra
430 Kč
Kategorie: PROSECCO
Hmotnost: 1.4 kg
zbytkový cukr: Brut Nature
země původu: Itálie
oblast: Veneto
zrání: Na kalech
objem lahve: 0,75 L
typ: Prosecco
Obsah alkoholu: 11,5%
odeslaní
Odeslání do druhého pracovního dne
garance kvality
Garance kvality
každého vína
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Popis

Barva tohoto prosecca je velmi světlá slámově žlutá s jemným intenzivním perlením. Víno není degoržováno, proto bude při otevření lehce zakalené přítomným sedimentem. Vůně je svěží a ovocná s příjemnou chlebovinkou. Chuť je suchá, pikantní a harmonická s příjemně kořenitým a atraktivně minerálním závěrem.

Vinifikace

Vyrábí se z hroznů pocházejících ze strmě se svažujících vinic, dobře vystavených slunci, které se nacházejí na vysokém kopciFarra di Soligo v oblasti Collagù a San Gallo (160/300 m n.m.). Půda je konglomerát s mělkým jílovito-vápencovým
sedimentem. Hrozny se jemně lisují při teplotě 16 °C a následně fermentují při teplotě 18°C. Po fermentaci se víno jen stočí do tanků s řízenou teplotou a nechá se ležet minimálně 6 měsíců na kalech, přičemž se udržuje při nízké teplotě, aby neproběhla malolaktická fermentace. Druhotná fermentace probíhá v lahvích, které se nechávají zrát ve sklepě po dobu 6-8 měsíců.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola