La Farra Prosecco Spumante Superiore Millesimato DOCG “Sui Lieviti” Brut Nature
Barva tohoto prosecca je velmi světlá slámově žlutá s jemným intenzivním perlením. Víno není degoržováno, proto bude při otevření lehce zakalené přítomným sedimentem. Vůně je svěží a ovocná s příjemnou chlebovinkou. Chuť je suchá, pikantní a harmonická s příjemně kořenitým a atraktivně minerálním závěrem.
Kategorie: | PROSECCO |
---|---|
Hmotnost: | 1.4 kg |
zbytkový cukr: | Brut Nature |
země původu: | Itálie |
oblast: | Veneto |
zrání: | Na kalech |
objem lahve: | 0,75 L |
typ: | Prosecco |
Obsah alkoholu: | 11,5% |
Popis
Barva tohoto prosecca je velmi světlá slámově žlutá s jemným intenzivním perlením. Víno není degoržováno, proto bude při otevření lehce zakalené přítomným sedimentem. Vůně je svěží a ovocná s příjemnou chlebovinkou. Chuť je suchá, pikantní a harmonická s příjemně kořenitým a atraktivně minerálním závěrem.
Vinifikace
Vyrábí se z hroznů pocházejících ze strmě se svažujících vinic, dobře vystavených slunci, které se nacházejí na vysokém kopciFarra di Soligo v oblasti Collagù a San Gallo (160/300 m n.m.). Půda je konglomerát s mělkým jílovito-vápencovým
sedimentem. Hrozny se jemně lisují při teplotě 16 °C a následně fermentují při teplotě 18°C. Po fermentaci se víno jen stočí do tanků s řízenou teplotou a nechá se ležet minimálně 6 měsíců na kalech, přičemž se udržuje při nízké teplotě, aby neproběhla malolaktická fermentace. Druhotná fermentace probíhá v lahvích, které se nechávají zrát ve sklepě po dobu 6-8 měsíců.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.