Jste tu akorát za minutu víno!

La Farra Prosecco Spumante Millesimato Treviso DOC Extra Dry

Barva tohoto Prosecca je jiskřivá slámově žlutá s jemným zlatým okrajem. Aroma je delikátně ovocné do jablek, broskví a hrušek a s tóny akátových květů. V chuti je sametové s kulatými, jemnými bublinkami. V těle je štíhlé s osvěžující kyselinou, která krásně hraje s krémovitou texturou. V duchuti je ovocné a osvěžujicí.

Skladem (>2 ks)
Kód: 61
Značka: La Farra
279 Kč
Kategorie: PROSECCO
Hmotnost: 1.4 kg
zbytkový cukr: Extra dry
země původu: Itálie
oblast: Veneto
zrání: Na kalech
objem lahve: 0,75 L
typ: Prosecco
Obsah alkoholu: 11%
1699373450 la farra doc extra dry
Akce Tip
odeslaní
Odeslání do druhého pracovního dne
garance kvality
Garance kvality
každého vína
Přes 3000 výdejních míst
po celé ČR

Popis

Barva tohoto Prosecca je jiskřivá slámově žlutá s jemným zlatým okrajem. Aroma je delikátně ovocné do jablek, broskví a hrušek a s tóny akátových květů. V chuti je sametové s kulatými, jemnými bublinkami. V těle je štíhlé s osvěžující kyselinou, která krásně hraje s krémovitou texturou. V duchuti je ovocné a osvěžujicí.

Vinifikace

Hrozny, ze kterých je Prosecco Spumante di Treviso vyrobeno, pocházejí z vinic na úpatí kopce Farra di Soligo. Jsou
kultivovány systémem “Sylvoz e Doppio Capovolto”, hustota výsadby je 2800 – 3500 rostlin na hektar, půda jílovito-vápenitá. Hrozny jsou jemně lisovány a prochází procesem vinifikace jako bílé víno. Pozvolná fermentace probíhá po dobu 15 dní při kontrolované teplotě 18°C. Po alkoholové fermentaci je víno přemístěno a uchováváno za nízké teploty ve speciálních nerezových tancích, kde 3 měsíce na jemných kalech čeká na druhotnou fermentactaci metodou Charmat. Ta probíhá ve speciálních tlakových tancích a trvá 20–25 dní. Následuje 1-2 měsíce zrání.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola